Цікавинка дня.

 

           День шпильок та голок    який відзначається щорічно 27 листопада, має подвійне значення. Це день пам’яті історичного пролетарського бродвейського мюзиклу, а також нагадування про поширені фізичні відчуття, відомі як “поколювання”. Це унікальне поєднання культури та обізнаності про здоров’я дає можливість замислитися як над питаннями соціальної справедливості, так і над особистим добробутом.  

    День шпильок та голок бере свій початок з бродвейського мюзиклу 1937 року “Pins and Needles”, який був поставлений Міжнародною жіночою профспілкою працівників швейної промисловості. Вистава була унікальною тим, що в ній грали виключно члени профспілки, які вдень працювали на швейних фабриках, а вночі були акторами. Це був рідкісний приклад мюзиклу, який був не лише розважальним, але й ніс сильне послання про соціальну справедливість, трудові права та антифашизм.  

 

Мюзикл “Голки та шпильки” став несподіваним хітом, витримавши 1 108 показів. Це була гумористично-сатирична постановка, яка піднімала серйозні питання того часу, включаючи права робітників і зростання фашизму в Європі. Таким чином, День шпильок і голок – це також час для вшанування історії робітничих рухів і триваючої боротьби за справедливі умови праці та соціальну справедливість.

Окрім свого історичного коріння, День шпильок та голок – це ще й можливість підвищити обізнаність про фізичне відчуття парестезії, відоме як “уколи та оніміння”. Це поколювання, уколювання або оніміння більшість людей відчували в певний момент свого життя.

 

 

 

 

 

 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Поезія - це завжди неповторність..."

Бібліоквест "Солов'їна наша мово".

"Конституція - основний закон"