" А пам'ять не згасне!"


 

    29 серпня українці відзначають День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Пам’ятний день був встановлений Указом Президента Зеленського в 2019 році задля вшанування героїв, загиблих під час Іловайської трагедії. Воїни віддали свої життя у боротьбі за територіальну цілісність та незалежність України. Сьогодні в цей день ми вшановуємо пам’ять усіх захисників, що загинули у війні з росією.

   Дата відзначення Дня пам’яті обрана у зв’язку з подіями під Іловайськом у 2014 році. Тоді відкрите російське вторгнення призвело до масштабних боїв та оточення українських військовослужбовців. 29 серпня загинуло 366 військових і 429 були поранені.

     Метою дня є нагадування громадянам країни про подвиг загиблих воїнів. Символом дати виступає квітка соняшника, адже у дні Іловайської трагедії саме вона рясніла на полях. 

В Україні наразі День пам’яті захисників триває щодня. Наші захисники гинуть щодня і біль від втрат нестерпний та щоденний для рідних, близьких та для всієї країни. Героям слава! 

     Серед Героїв, полеглих за незалежність та цілісність нашої держави, є військовослужбовці Ананьївщини:


   На цьому білборді немає  фото гранатометника Леоніда  Гончарука, який зовсім нещодавно приєднався до Небесних Янголів!

Пам'ять про кожного Героя навіки!  Вічна їм пам'ять та слава!!!!!


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Поезія - це завжди неповторність..."

Бібліоквест "Солов'їна наша мово".

"Конституція - основний закон"