"Поезія та творче мислення"

 

День поезії і творчого мислення

Щорічно 19 квітня світ відзначає творче й натхненне свято – День поезії і творчого мислення.

  Він об'єднує всіх людей, які можуть назвати себе творчими особистостями, а також нагадує, що духовне та поетичне виховання є дуже важливими в нашому житті.


 

Люди з творчим мисленням здатні до нетипових рішень; до бачення явищ, проблем, предметів під особливим кутом; такі особистості сприймають світ за допомогою творчої уяви, що допомагає їм продукувати оригінальні ідеї. Творче мислення неможливе без високого інтелекту, широкого кругозору, власного досвіду, відкритості новим знанням тощо.

Творчі люди – це люди мистецтва, нерідко поетичного. День поезії і творчого мислення об’єднує творчих особистостей та нагадує суспільству про важливість існування духовного, поетичного, незвичайного та уявного в нашому житті.

         А також 19 квітня - день Проліска.

 


Проліски ( лат. Galanthus) – ранні та особливо ніжні вісники весни. Це перші квіти після тривалих зимових холодів. Тому вони особливо приваблюють своїм тендітним виглядом, яскравим кольором та запашним ароматом.

Для того, щоб відзначити перші ознаки весни з появою цих квіток, було створено міжнародний День проліска. На теренах України ці рослинки з’являються ще у березні.   В Україні росте 4 види пролісків. Рід включає близько 80-90 видів, які ростуть на рівнинах і гірських луках Європи, Азії та Африки.

У давні часи з соку пролісок робили клей.

Застосовується в настоях від застуди та грипу.

Квітки зазвичай синього кольору, але зустрічаються рожеві, білі і фіолетові. Рослини, як правило, цвітуть навесні (через що їх іноді помилково називають «підсніжниками» або «блакитними пролісками»), але зустрічаються і квітучі восени.

Широко поширена, оскільки добре репродукується, пристосовується до місцевих умов, морозостійка, несприйнятлива до захворювань і вельми приваблива зовні. Багато видів розмножуються самосівом. Добре росте в тінистих місцях, воліє пухку вологий грунт.

 

 

 

 

 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Поезія - це завжди неповторність..."

Бібліоквест "Солов'їна наша мово".

"Конституція - основний закон"